Eva Persson

KORT OM ADVOKAT EVA PERSSON

Siden 2014 har jeg sammen med mit dygtige personale varetaget mere end 20.000 retssager for flypassagerer ved de danske og svenske domstole. Her har vi typisk repræsenteret flypassagerer, som har været udsat for længere flyforsinkelser eller flyaflysninger, og i ca. 99,5 % af sagerne har vi kunne hjælpe passagererne med at få kompensation – helt op til kr. 4.500 pr. person. 

Hvis man bliver forsinket eller udsat for aflysning, har man nemlig – i henhold til en EU-forordning (Rådets forordning (EF) nr. 261/2004 af 11. februar 2004) – krav på kompensation på mellem kr. 1.875-4.500.

Hos Concilio & Co advokatfirma er vi specialiseret i flypassagerers juridiske rettigheder, både i forhold til forsinkelser, aflysninger, billetrefusion, mistet- eller beskadiget bagage samt ulykker. 

For mig personligt er der tale om en stor kærlighed til rejse- og flybranchen, som går helt tilbage til 1992, hvor jeg startede på guideskole på Mallorca. Faktisk har jeg – på den ene eller anden måde –beskæftiget mig med rejse- og flybranchen det meste af mit voksne liv; de første 7 år som guide, stewardesse og salgsmedarbejder hos et rejsebureau. Jeg har i øvrigt også arbejdet i Kastrup Lufthavn, og jeg elskede hvert et sekund, jeg var der! Med min store interesse for fly, blev jeg aldrig træt af at stå ved gaterne på ”finger C” og beundre de imponerende Boeing 747-fly (det er så mange år siden, at vi ikke engang kendte Airbus A380).

Siden jeg var en hel lille pige, og mine forældre tog mig med på charterferier med Spies (og Conairs Boeing 720B!), har jeg været fascineret af rejse- og flybranchen. Allerede den gang vidste jeg, at jeg engang skulle være guide og måske stewardesse – Hvad jeg ikke vidste, var, at jeg også skulle blive den person i Danmark, som førte de første 5 sager i Højesteret mod flyselskaber for længere forsinkelser, og den person, som nogensinde har repræsenteret flest forsinkede- og strandede passagerer ved de danske domstole.

Min begejstring og respekt for rejse- og flybranchen er ikke blevet mindre med tiden, og jeg brænder for den jura, som – på godt og ondt – regulerer området.